Jouw bestelwagen tijdens de donkere wintermaanden

ma, 30/11/2020 - 13:30
De wintermaanden, ze staan gekend als barkoude maanden gevuld met korte dagen en lange, donkere avonden. Daarnaast maken de donkere avonden het ook gevaarlijker op de weg en gemakkelijker voor boeven om inbraken te realiseren. Het beveiligen en verlichten van jouw bestelwagen is om die redenen prioriteit. In dit blogbericht geven we je alvast enkele praktische tips & tricks mee.

Signalisatie bestelwagen

De donkere dagen maken het niet gemakkelijk om de veiligheid op de wegen en werven te bewaren. Een optimale signalisatie op jouw bestelwagen zorgt ervoor dat je zowel de veiligheid van jouw bestelwagen als van het werfpersoneel en andere weggebruikers kan garanderen. Implementeer voldoende zwaailichten of ledlampen om alles in goede banen te leiden op de wegen en de werven. 

Verlichting binnenin

Niet alleen de buitenkant van de bestelwagen dient goed verlicht te zijn om de omgeving en anderen te beschermen, ook de verlichting aan de binnenkant kan uiteraard niet ontbreken. Om jouw efficiëntie en ordelijkheid tijdens het werken niet te verhinderen, dien je over voldoende licht te beschikken binnenin je bestelwagen. Op die manier vind je alles in een handomdraai terug.


Veiligheid boven alles

Zoals eerder vermeld, dreigt het aantal diefstallen tijdens de donkere wintermaanden fors toe te nemen. Niet alleen in huizen, maar zeker ook in voertuigen en bestelwagens. We hoeven jou niet te vertellen dat bestelwagens vaak volgeladen zijn met dure materialen en werktuigen, daar weet jij natuurlijk alles van. Maar hoe beveilig je alles tegen diefstal?

  • Laat de deuren van je bestelwagen nooit open wanneer je niet in de buurt bent
  • Parkeer je bestelwagen op een veilige plaats, idealiter in een afgesloten garage
  • Plaats je bestelwagen bij het parkeren zo dicht mogelijk bij de muur, zodat de laaddeuren niet (volledig) open kunnen
  • Last but not least, zorg voor een sterk veiligheidsslot, zodat inbrekers geen kans maken

Op zoek naar een beveiliging of extra verlichting voor jouw bestelwagen? Vraag een offerte aan of neem contact op en wij maken een voorstel op maat.