Alles wat je moet weten over de ladingbeveiliging van je bestelwagen

ma, 04/10/2021 - 12:00

Met een professioneel uitgeruste bestelwagen kan je de nodige gereedschappen en andere accessoires veilig en ordelijk vervoeren. Op die manier heb je steeds het gepaste materiaal bij om elke klus te klaren. Maar weet je ook hoe je jouw lading veilig bevestigt? Avietech biedt een ruim aanbod aan accessoires aan waarmee je elk soort lading veilig kan vastzetten in jouw bestelwagen. We lijsten de populairste beveiligingsaccessoires voor je op.
 

STANG MET RAIL

Wil je je lading graag vastzetten volgens de vorm? Dan zijn de stangen de ideale beveiligingstool voor jou. Dankzij ingebouwde rails in de vloer en het plafond hef je de stang in de verankeringspunten van de rail. Op die manier kunnen ladingen zoals houten planken geen kant meer op. Makkelijk, toch?

 

Spanriem met bevestigingsrail

De spanriem is onmisbaar in elke bestelwagen. Je kan namelijk elk soort lading vastzetten door gebruik te maken van een spanriem. Dankzij de bevestigingsrails aan de zijkant van de bestelwagen kan je de spanriem vastmaken. De spanriem zorgt voor extra flexibelheid omdat de riem zich aanpast aan de vorm van je lading. Nog geen bevestigingsrail in je bestelwagen? Avietech installeert het voor jou!


Naast de spanriem kan ook een haakje niet ontbreken in jouw bestelwagen. Het haakje dient namelijk om de spanriem door te steken. Ons rail systeem laat toe de haakjes te verplaatsen zodat je de spanriem steeds kan aanpassen op maat van jouw lading.

 

Ladderklem

Naast het materiaal beveiligingen in jouw bestelwagen, is het ook belangrijk om het materiaal op jouw bestelwagen vast te maken. Wil je graag een ladder vervoeren bovenop je bestelwagen? Met onze ladderklem ben je zeker dat je jouw ladder niet verliest aan hoge snelheden zoals op de autostrade. Bovendien is een ladderklem enorm gebruiksvriendelijk. Met een simpele beweging zet je jouw ladder vast op je imperiaal of dakdrager.

 

De voordelen van ladingbeveiliging

Dankzij de professionele ladingbeveiliging van Avietech bespaar je tijd. Je hoeft niet langer te klungelen met jouw lading vast te zetten. Dankzij de accessoires van Avietech is de klus zo geklaard. Zo heb je meer tijd voor een koffietje tussendoor.   

Ten tweede bespaart het je ook geld. Met een veilige bestelwageninrichting bescherm je niet alleen jezelf en jouw collega’s, maar ook al het materiaal dat je vervoert. Zo vermijd je dat jouw materiaal na je rit beschadigt uit jouw bestelwagen komt, wat anders extra kosten kan opleveren. 

Tot slot kan een onbeveiligde lading jouw verkeersveiligheid in gevaar brengen. Controleer dus voldoende de lastverdeling en de bevestiging van jouw materiaal. Hou er ook rekening mee dat je lading kan verschuiven. Speel hierop in met een grondige evaluatie alvorens je vertrekt. Zo help je mee aan het aantal verkeersongevallen te verminderen.


Iets concreet in gedachten dat niet meteen tussen de bovenstaande accessoires staat? Avietech bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden om jouw bestelwagen veilig in te richten. Geef ons aan welke specifieke beveiligingsaccessoire je wenst en wij voorzien er een plaatsje voor in jouw bestelwagen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.