8 onmisbare benodigdheden voor élke bestelwagen

woe, 22/06/2022 - 12:00

Als vakman wil je twee dingen: jouw lading veilig kunnen vervoeren en een ordelijke en efficiënte werkruimte. Dit zorgt niet alleen voor tevreden klanten, ook maakt het jouw job uitoefenen makkelijker. Maar hoe ziet zo’n professioneel uitgeruste bestelwagen er nu uit? Ontdek hieronder dé 8 musthaves voor iedere camionette.

1. Kasten en schuiven

Een aangename werkomgeving waar georganiseerd en veilig gewerkt kan worden start met de inrichting. Berg jouw materiaal op in schuiven, kasten, rekken, bakjes, koffertjes, … Op die manier zorg je ervoor dat jouw bestelwagen optimaal benut wordt.

Een bedrijfswageninrichting kan volledig op maat samengesteld worden. Bij Avietech kan je kiezen uit verschillende modules die elke vakman de vrijheid geven om zelf de ideale inrichting uit te kiezen. Van een Berlingo tot een Ducato, wij bieden voor verschillende types bestelwagens een oplossing. Download onze brochure voor een prijsinschatting.

 

2. Dakdrager

Extra laadruimte creëren op jouw bestelwagen? Met een dakdrager op jouw bestelwagen kan je ladders, balken, buizen en langwerpige voorwerpen eenvoudig vervoeren. Zo bespaar je op plaats in de cabine van jouw bestelwagen. Tip: kies voor een aluminium bagagedrager, aangezien dit een sterk en duurzaam materiaal is. Daarnaast zijn professionele dakdragers licht, maar bieden ze toch voldoende stevigheiddie nodig is om jouw lading veilig te transporteren.

Wil je gemakkelijk bij en op de bagagedrager komen? Laat dan een ladder op de achterdeur van jouw bestelwagen monteren. Deze ladder kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Avietech ontwikkelde zelf een systeem met magneten waardoor er niet meer door de carrosserie van jouw voertuig geboord moet worden.

3. Veiligheidssloten

Naast een degelijke inrichting waar je al jouw materiaal netjes in kan opbergen heb je mogelijks ook nood aan een aantal extraatjes. Denk maar aan anti-diefstal sloten. Met enkele veiligheidssloten vermijd je diefstal van kostbaar materiaalin jouw bestelwagen. Zo’n slot is dus een absolute noodzaak als je onnodige kosten wil ontlopen.

4. Wand- en vloerbekleding

Om de levensduur van jouw camionette te verlengen, investeer je maar beter in een wand- en vloerbekleding aan de binnenkant van je bestelwagen. Zo bescherm je niet alleen jezelf tegen een slippertje bij natte en gladde weersomstandigheden, ook voorkom je schade aan jouw voertuig. Een bestelwagen van een vakman moet veel doorstaan. Zowel zware ladingen als projecten en klusjes op locatie laten hun sporen na. Het is dus cruciaal om jouw interieur te beschermen en mooi in te richten met een gepaste vloer- en wandbekleding.

5. Signalisatie

Signalisatie aan jouw bestelwagen mag niet ontbreken. Maak voorbijgangers, collega’s of klanten attent op jouw aanwezigheid door middel van zwaailichten, LED-signalisatie of flitslichten. Je kan zelf beslissen welk type signalisatie past bij jouw bestelwagen. Op die manier ga je steeds veilig de baan op.

Ook verlichting aan de binnenkant van jouw voertuig is cruciaal. Zo kan je nauwkeuriger aan de slag gaan en sneller materiaal terugvinden in je cabine. Voorzie dus voldoende licht in jouw werkomgeving door enkele werklampen of een LED-binnenverlichting te laten monteren.

6. Rails en stangen

Plaatmateriaal op een efficiënte en veilige manier vervoeren doe je door rails en stangen in jouw bestelwagen te laten plaatsen. Zorg voor ingebouwde rails in de vloer en het plafond om de stang in de verankeringspunten van de rail te heffen. In een handomdraai zet je o.a. houten planken stevig vast in jouw bestelwagen. Welke vakman wil dit nu niet?

7. Kabelhouders

Jouw voertuig tot in de puntjes ombouwen tot een kwalitatieve en aangename mobiele werkplaats zit hem ook in de details. Voorzie daarom kabelhouders om moeilijk opbergbare kabels netjes weg te hangen. Tegelijkertijd beschermen ze jouw snoeren tegen knikjes of beschadigingen die vaak optreden.

8. Spanriemen en rekkers

Last but not least: de spanriem. Wil je jouw materiaal veilig kunnen bevestigen? Doe dan beroep op een spanriem of rekker. Om de riem of rekker te kunnen vastklikken heb je wel bevestigingsrails aan de zijkant van jouw bestelwagen nodig. Het grootste voordeel is dat ze zich aanpassen aan de vorm van jouw lading, waardoor ze voor extra flexibiliteit zorgen.

Bij Avietech weten we als geen ander dat iedere bestelwagen unieke specificaties en toepassingen heeft. Daarom leveren wij maatwerk dat volledig afgestemd is op jouw wensen en noden. Wij richten jouw bestelwagen in en bouwen hem om zodat je geordend, georganiseerd en efficiënt kan werken.Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een prijsinschatting van jouw inrichting.

Vraag een offerte aan